En Français


Terrassen

Stijlbeton is specialist in het vervaardigen van sierbetonnen terrassen in architectonisch beton, vooral voor de appartementsbouw. Deze geprefabriceerde balkonelementen zijn snel en eenvoudig te monteren. Bovendien ogen ze mooi, zonder dat een bijkomende afwerking nodig is. We onderscheiden volgende types: terras met opkant rondomrond en voorzijde recht, terras met opkant rondomrond en gebogen voorzijde, T-vormig terras, terras met enkel opkant achteraan en terras met aangestort latei.

Terras met opkant rondomrond en voorzijde recht

Dit strakke terras heeft de vorm van een rechthoekige vierhoek. Aan de bovenkant zit behalve tegen de muur ook aan de voorkant een opkant met een klein gootje. De afwatering gebeurt via een klokput of een spuwer. Ons tekenbureel werkt steeds de beste oplossing uit.


Terras met opkant rondomrond en gebogen voorzijde

Dit terras maakt een sierlijke boog. Het heeft aan de bovenkant behalve tegen de muur ook aan de voorkant een opkant met een klein gootje. De afwatering kan gebeuren via een klokput of een spuwer. Onze specialisten werken voor elk gebouw de beste oplossing uit.


Terras met T-vormige opkant

Dit terras heeft behalve tegen de muur ook twee opkanten aan de voorkant: één omhoog en één omlaag. Samen vormen ze een ‘T’ die in diverse afwerkingen kan uitgevoerd worden. Deze T-vorm biedt bij appartementscomplexen bovendien mogelijkheden om de plafonds van de terrassen af te werken, bvb. met inbouwspots.


Terras met enkel opkant achteraan

Dit terras met alleen een opkant tegen de muur is de meest budgetvriendelijke. In de moderne architectuur zijn ze ook populair omwille van hun strakheid. Het terras heeft geen opkant aan de voorkant, waardoor het geheel erg slank oogt. Omdat er geen opkant vooraan is, gebeurt de afwatering volledig langs deze kant.


Terras met aangestorte latei

Dit terras is een ideale oplossing voor grote raampartijen en ramen met rolluiken. Het terras wordt geplaatst met een aangestorte betonnen balk of latei aan de onderkant, tegen de muur. Dit schept in één klap ruimte voor rolluiken en heeft bovendien een esthetische troef: geen voeg tussen terras en latei.


Inkomluifels

Meestal vormen de inkomzuil en luifel samen één geheel ter verfraaiing van de woning, doch ze kunnen ook perfect afzonderlijk toegepast in combinatie met hout en metselwerk. Omdat Stijlbeton een uniek mallensysteem gebruikt, kan het zowel de inkomzuil of kolom als de luifel in elk denkbare vorm vervaardigen.