En Français


Kroonlijsten

Kroonlijsten in architectonisch beton vormen een exclusieve én betaalbare afwerking voor uw dakgoot. Een kroonlijst van Stijlbeton is de kers op de taart van uw gevel en vraagt later weinig of geen onderhoud. We onderscheiden L-vormige, geprofileerde en vertande kroonlijsten, geprofileerde sierlijsten en geprofileerde kroonlijsten bij renovatie.

L-vormige kroonlijst

Deze kroonlijst vormt een L tegen de gevel. Als een traditionele 'bakgoot' hangt ze via een ringbalk vast aan de gevel. Daarmee is dit de meest budgetvriendelijke betonnen kroonlijst.


Geprofileerde kroonlijst

Deze kroonlijsten zijn qua opzet en principe gelijk aan de L-vormige kroonlijsten, doch de voorzijde is geprofileerd. Dankzij de unieke bekistingmethode van Stijlbeton zijn alle mogelijke vormen en profielen haalbaar, zelfs voor kleine afmetingen en projecten. En dit niet alleen technisch, maar ook economisch!


Vertande kroonlijst

Een vertande kroonlijst is een geprofileerde kroonlijst met hoekige vormen. Deze dakrandelementen ogen strak en vinden vooral hun toepassing in de moderne architectuur.


Geprofileerde sierlijst

Een geprofileerde sierlijst heeft geen functie. Het is enkel en alleen een esthetisch element en vangt dus geen water op. Deze sierlijst wordt gecombineerd met een hanggoot. Ze kan ook gecombineerd worden met andere gevelelementen in sierbeton.